אודות מישרים
האתגר
בישראל שנת 2025 הרקע החברתי-כלכלי ממנו מגיעים ילדים קובע במידה רבה את ההישגים שלהם בבית הספר היסודי ואת סיכוייהם להצליח בהמשך – בחינוך העל־יסודי, בהשכלה הגבוהה ובשוק העבודה – ולפיכך את סיכוייהם למוביליות חברתית.
במערכת החינוך היסודית בישראל פועלים מאות בתי ספר יסודיים המשרתים תלמידים מרקע של עוני והדרה חברתית ומוגדרים כבעלי הישגים נמוכים.

החזון
קידום ההוגנות בחינוך היסודי בישראל והאצת המוביליות החברתית של תלמידים מרקע של עוני והדרה חברתית.

המשימה
הובלת תהליכי שיפור מואצים וברי־קיימא בבתי ספר יסודיים בעלי הישגים נמוכים המשרתים אוכלוסיות מרקע של עוני והדרה חברתית ופיתוח ידע המנגיש מודלים ופרקטיקות לתהליכי התערבות אפקטיביים בבתי ספר דומים נוספים בישראל.
הערכים שלנו
הוגנות.
אנו מאמינים שמערכת החינוך בישראל צריכה לספק לכל הילדות והילדים אפשרות לקדם את איכות חייהם וחיי הקהילות שלהם ללא קשר לרקע ממנו הם מגיעים. אנו פועלים להסרת חסמים וליצירת מעטפת מקצועית ייחודית שתאפשר לצוותים להצליח במשימה החינוכית שלהם.
מקצועיות.
אנחנו ממוקדים במשימה שלנו באמצעות עבודה מבוססת ידע ונתונים ובאמצעות מנגנוני עבודה קבועים וסדירים עם כל שותפינו. תכנית העבודה של המיזם מוגדרת ומתוכננת היטב תוך ניסיון מתמיד להתאים את המענים לצרכים המתגלים בשדה ותוך יצירת פתרונות אפקטיביים.
שיפור מתמיד.
כדי להצליח לקדם הוגנות אנחנו מחויבים ללמידה ולשיפור מתמיד ולכן מבררים כל הזמן מה עדיין לא עובד מספיק טוב ומה עלינו לעשות כדי לשכלל את המסוגלות שלנו ושל כלל השותפים. אנחנו משקיעים מאמצים ומשאבים רבים לפתח ולהנגיש ידע רלוונטי שיסייע לשותפים שלנו בתהליכי השיפור.
מנופי השינוי במיזם
לצורך הובלת תהליכי שינוי מואצים וברי קיימא בבתי הספר נדרשת תכנית התערבות הוליסטית הנותנת מענה לאתגרים במגוון רחב של זירות כמו מנהיגות ותרבות בית ספרית; הצוות החינוכי; תהליכי הוראה-למידה-הערכה ועוד.
בכל אחת מהזירות קיימים מאפיינים ייחודיים לכל בית ספר ולכן התכנית מאפשרת גמישות ושונות במרכיבי ההתערבות ואופן מימושם.
על אף הגמישות במרכיבי ההתערבות, כל בתי הספר במיזם פועלים לאור יעדים אחידים, מפורשים וגלויים ומתקיימת הערכה שוטפת של התקדמותם ביחס ליעדים אלו. מודל ההתערבות בכל בתי הספר מתבסס על מנופי השינוי הבאים:
מנהלי בתי הספר
המנהל הוא הדמות המשמעותית ביותר בהובלת תהליכי השינוי במיזם. מנהלים המעוניינים להשתתף במיזם עוברים תהליך מיון קפדני בסופו נבחרים בעלי סיכויי ההצלחה המירביים להובלת תהליכי השיפור בבתי הספר. כדי לסייע למנהלים במימוש תפקידם הם משתתפים בתכנית הכשרה שמתמקדת בידע הייחודי הנדרש להובלת שינוי בבתי ספר המשרתים תלמידים מרקע של עוני והדרה ובהרחבת מעגל התמיכה והייעוץ שלהם באמצעות קבוצת השווים.
מאמנות האוריינות
המיזם מטמיע בבתי הספר תפקיד חדש של מאמנת אוריינות שמטרתו שכלול יכולות ההוראה של צוות המורים בתחום אוריינות השפה. לצורך הצלחתן בתפקיד, המאמנות משתתפות בהכשרה המתמקדת, בפרקטיקות הוראה אפקטיביות בתחום החינוך הלשוני, במיומנויות של אימון פדגוגי ובעבודה בממשקים עם המנהלת והצוות.
ארגונים מלווים
הליווי של בתי הספר נעשה באמצעות ארגוני מגזר שלישי בעלי ידע וניסיון בתחום קידום הישגים חינוכיים בקרב אוכלוסיות מוחלשות. הארגונים מלווים את בתי הספר במיזם בראיה הוליסטית ובמגוון דרכים – ליווי אישי למנהל, ליווי בפיתוח צוות המנהיגות, הובלת תהלכי פיתוח מקצועי לצוותים, הנחיית המאמנות וליווי בתחומי תוכן ספציפיים כמו הקשר עם ההורים או העשרת מענים מהחינוך הלא פורמאלי בכתלי בית הספר. על מנת לתמוך ביכולות הליווי של הארגונים, מטה מישרים מקיים פורום ארגונים ועובד עם בעלי תפקידים בארגונים על חילוץ ופיתוח ידע משותף, שיפור מהלכי השינוי בהובלתם, פיצוח אתגרים משותפים, פיתוח מחוונים וכלים להערכת האפקטיביות של הליווי ועוד.
שיפור מבוסס נתונים
הטמעת תרבות של שיפור מתמיד מבוסס נתונים ביחס ליעדים ברורים ומפורשים הינה תנאי הכרחי להובלת תהליכי שינוי מואצים וברי קיימא בבתי הספר. לצורך כך, בתי הספר משתמשים בכלי הערכה פנימיים שפותחו במסגרת המיזם (כמו שאלון מורים ושאלון אמון הורים) וכן נבחנים בכלי הערכה המופעלים בכלל מערכת החינוך. הנתונים הנאספים מכלל הכלים מנותחים ומונגשים הן ברמת בתי הספר והן ברמת המיזם לצורך למידה שוטפת ודיוק תהליכי העבודה.
מעגל התכנון והבקרה
הצבת יעדים ברורים ואחידים והערכת הביצוע ביחס אליהם מכוונים את מאמצי השיפור, מסייעת ליצירת שפה משותפת לכלל השותפים ומקדמת חשיבה תוצאתית בתכנון תהליכי העבודה בבתי הספר. לצורך כך, מתקיימות סדירויות של הגשת תכניות עבודה, בקרה ומשוב על התכניות ומפגשי סטטוס להערכת הביצוע והאפקטיביות ביחס ליעדים ודיון על אתגרים וחסמים בתהליך השיפור.
תכלול האקוסיסטם של בתי הספר
מיזם מישרים פועל לאור המודל של קולקטיב אימפקט לפיו לצורך פתרון בעיה חברתית מורכבת נדרשות הסכמה, מחויבות ופעולה משותפת של קבוצת שחקנים ממגזרים שונים. על השחקנים לתאם את מאמציהם ולעבוד יחד סביב מטרה מוגדרת. לצורך כך מטה מישרים משמש כ"ארגון שדרה" המתכלל את עבודת השחקנים השונים כגון מחוז משרד החינוך, הרשות המקומית והארגונים המלווים באמצעות מפגשי למידה לשיתוף בידע ופגישות לסנכרון תהליכי עבודה מרכזיים והתמודדות עם צרכים נקודתיים שעולים בפעילות השוטפת.
מה השגנו עד כה?
מיזם מישרים חוקר באופן מתמיד את תהליכי השיפור בבתי הספר, זאת ביחס למגוון תחומים ותוך שימוש בכלי הערכה מגוונים המאפשרים להתבונן על כל תחום ממספר זוויות. הערכת ההישגים מתבססת על שילוב של מידע הנאסף מכלי הערכה שפותחו על ידי המיזם וכלי הערכה של הראמ"ה המועברים בכלל בתי הספר היסודיים בארץ.
הישגיהם של בתי הספר במיזם מושווים על ידי הראמ"ה להישגיהם של קבוצות ביקורת ייעודיות שהורכבו לכל אחד מבתי הספר במיזם.
תהליכי ההערכה מצביעים על מספר הישגים בולטים בסוף שנת תשפ"ג:

עלייה בהישגים בשפת אם ביחס לקבוצות ביקורת, כפי שאלה נמדדים על ידי משרד החינוך במבחני האסיף בכיתות ד.

עלייה בשיעור התלמידים שהישגיהם תקינים בסוף כיתה א' בהבנת הנקרא, כפי שנמדד במבדקי הקריאה שפותחו על ידי הראמ"ה ומשרד החינוך.

שילוב אפקטיבי של מאמנות האוריינות בבתי הספר ותמיכתן המקצועית בצוותים החינוכיים לשיפור תהליכי הוראה-למידה-הערכה.

עלייה בהטמעת סדירויות צוותיות המוערכות על ידי הצוותים כתומכות בתהליכי שיפור הוראה-למידה-הערכה, כפי שנמדד בשאלון שפותח במיזם.

עלייה בתחושת המסוגלות המשותפת של הצוותים לקדם תהליכי הוראה-למידה-הערכה המבוססים על נתונים ומותאמים לצרכי התלמידים, כפי שנמדד באמצעות שאלון מתוקף שפותח במסגרת המיזם.

עלייה באמון ההורים בבתי הספר ובטיב הקשר בין הצוות להורים, כפי שנמדד באמצעות שאלון מתוקף שפותח במסגרת המיזם.
הכירו את הצוות

ניצן אשבל
מנהל מיזם מישרים

ד"ר יעל פולברמכר
מובילת תחום שיפור ולמידה

הדס גלעד-מרקוביץ'
מובילת תחום פיתוח מקצועי

אודיה לוין סוסנה
מפתחת ידע

סיוון מוסק
מנתחת נתונים

רשל גיג
רכזת אדמינסטרציה

רות זוהר לוטפי
מנהלת משרד

מיכל גידניאן
מפתחת ידע
